SJCAM SJ4000 Wi-Fi Aksiyon kamera

kutu açılışı ve içerik


ürün hakkında bilgi


deneme çekimi (arabadan) 
videonun ayarlarından 1080P HD yi seçmek çekim kalitesi hakkında daha fazla fikir verecektir. 


havuz çekimi
videonun ayarlarından 1080P HD yi seçmek çekim kalitesi hakkında daha fazla fikir verecektir. 

kamera kaska monte çekim
videonun ayarlarından 1080P HD yi seçmek çekim kalitesi hakkında daha fazla fikir verecektir. 

kamera motor koruma demirine monte
videonun ayarlarından 1080P HD yi seçmek çekim kalitesi hakkında daha fazla fikir verecektir. 




Bu sevgili çakma gopro muzu Ali ekspresten ekstra bataryasıyla birlikte indirim kampanyalı 92$ a aldım. Ancak PTT de gümrüğede 50 TL öpüldük :(.  Aliexpres vb. Sitelerde bu kameranın çakmanın da çakması diyebileceğim sjcam üretimi olmayan pek çok muadili var.  80-90 $ ın altındakilerin orjinal olma ihtimali çok düşük. 








Ucuza satan Bazı satıcılar ürünün orjinal olup olmadığını sorduğunuzda sağolsunlar dürüst bir şekilde cevaplıyor ve bu ürün kopya diyebiliyorlar. Genel reytingi yüksek satıcıları tercih etmekte fayda var. 

Benim aldığım satıcının linki (Puhui digital):

Ürün 14 günde Çin'den İstanbul'a geldi ama istanbuldan Bursa merkez ptt ye gelmesi ve gümrük işlemleri 16 gün sürdü. Eğer takip numarasıyla gidip kendim almasaydım ve eve gelmesini bekleseydim 20 günü geçerdi kesin :(((





Bu kameradan sipariş edecekler bilmeli ki ptt ve gümrük görevlileri çok tecrübe kazanmışlar. daha önceden sipariş verip getirten arkadaşlarımın cihazları gümrüğe takılmamıştı ancak ptt ye uğradığım da benimki gibi gümrüğe takılan pek çok kamera gösterdiler. 

Ambalajın üzerine satıcı sağolsun 21 $ ve Webcam yazmış , ancak gümrük memuru yinede ambalajın içini kontrol etmiş dolayısıyla da rayiç fiyatlara hakim oldukları için 50 tl gümrük vergisi + 2,60 tl gümrük hötöröfötünü kitlediler. (75 € üzeri alımlar gümrük vergisine tabi) 

Eğer yurtdışından aldığınız ürün 75€ dan ucuz ise ve aldığınız ekstreyi yazılı olarak sunabilirseniz gümrük vergisine itiraz edip ödemeyebilirsiniz. 





Ürünü genel hatlarıyla değerlendirmek gerekirse fiyat performans oranı açısından son derece başarılı. Ekstra satılan 32 GBlık hafıza kartıyla 4,5 saat 1920*1080 full hd video kaydı yapabiliyor . Wi-Fi açıkken bataryası max. 45 dk lık ömüre sahip. Wi-Fi kapalı ise batarya ömrü 1,5 saate Çıkabilir.  içerisinden pek çok aksesuar ve bağlantı modülü çıkıyor. Ister kaska istersenizde gidona monte edebiliyorsunuz. 

Su geçirmez kılıfı ile havuzda testini de yaptım. Sıkıntı yok. 




Wi-Fi li modeli tercih ederseniz Android yada Apple işletim sistemli telefonlara yüklenen "SJ Versatile Cameras" uygulaması sayesinde kameranın cep telefonu yada tabletle kumanda edilmesi mümkün oluyor.  kayıdı başlatıp sonlandırmak , video modundan fotoğraf moduna geçmek, kameranın hafızasındaki görüntüleri izlemek, silmek, bu dosyaları Iphone ya da tablet gibi cihazlara kaydetmek gibi işlemleri cep telefonun Wi-Fi si açıkken yapabiliyorsunuz.(aradaki Menzilin maks 5-10 mt. Olması gerekiyor) eğer batarya zayıfsa kamera kapanıyor ve telefonla bağlantı sık sık kopuyor. 3 dk lık bir video yu cep telefonuna indirmek yaklaşık 5-6 dk sürüyor. 

XIAOLIN GUO: SJ Versatile Cameras





Sj4000 de Video çekimi yaptığı sırada aynı anda fotoğraf çekmek mümkün olmuyor.  Kaska monte ettiğinizde ve cep telefonu ile kumanda etmiyorsanız kaydı başlatıp başlatmadığınızı anlamak güç. Her ne kadar cep telefonu uzaktan kumanda gibi kullanabiliyor olsada, harici bir uzaktan kumanda daha pratik olabilirdi. 


haftasonu yaptığımız kazdağları, mordoğan,karaburun,çeşme,salihli,simav turundan bazı videolar








Burak ZEYTİNCİOĞLU










4 yorum:

  1. Eline sağlık bro, çok güzel bir inceleme olmuş..

    YanıtlaSil
  2. inceleme için teşekkürler.Gümrük vergisi için gümrüğe mi gitmek zorunda kalıyorsunuz yoksa ürünü PTT den alırken ödemek yeterli oluyormu.
    Bende gümrük sınırını aşan bir CAM getirmek istiyorumda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bursa da haftanın belli günlerinde gümrük görevlileri merkez ptt ye gelip orada ürünleri inceliyor. varsa vergiyi belirliyor. vergi ödemesi de ptt de yapılabiliyor

      Sil